Scholing OMEGAM-Water medewerkers

De regelgeving omtrent water en legionella is aan verandering onderhevig. Daarom hecht OMEGAM-Water veel aan de (bij)scholing van medewerkers. Deels zijn dit verplichte trainingen of opleidingen, die naast de overige opleidingen zijn vastgelegd in het kwaliteitsplan van het bedrijf.

Opleidingen voor extern

OMEGAM-Water biedt medewerkers van bedrijven de mogelijkheid deel te nemen aan verschillende door ons ontwikkelde cursussen. Deze cursussen worden door professionele en ervaren docenten gegeven en zijn door het KIKK Recreatie erkend.

Beroepsopleiding Zwembadtechniek

De zelf ontwikkelde cursus Zwemwaterbehandeling is een onderdeel van de Beroepsopleiding Zwembadtechniek en omvat alle facetten voor het vakkundig uitvoeren van de repeterende controles en de behandeling van het zwemwater.

De Beroepsopleiding Zwembadtechniek omvat 4 niveaus (uitstroomprofielen). De cursus Zwemwaterbehandeling bestaat uit:
Uitstroomprofiel 1 Onderhoudsmedewerker
Uitstroomprofiel 2 Medewerker technische dienst

In verband met de nieuwe wetgeving voor zwembaden hebben we onze cursus zwemwater aangepast.
Er zijn nu twee nieuwe cursussen:

Cursus zwemwater metingen – niveau TD1 – op 5 maart 2024
Cursus zwemwaterbehandeling – niveau TD2 – op 6 maart 2024

De cursus wordt twee keer per jaar georganiseerd maar kan ook ‘op maat’ worden gegeven.

De cursus ‘op maat’ wordt op locatie van de klant gegeven, zodat de eigen werkomgeving gelijk staat aan de omgeving waar les wordt gegeven. Theorie en praktijk komen tijdens deze cursus samen.

Deelnemers ontvangen na afloop een certificaat van deelname.

OMEGAM-Water is door de Nationale Raad Zwemveiligheid erkend als opleider voor de beroepsopleiding zwembadtechniek. Wil je meer weten over de beroepsopleiding Zwembadtechniek?

Info Cursus Zwemwaterbehandeling

Inschrijfformulier Cursus Zwemwatermetingen

Download folder Beroepsopleiding Zwembadtechniek.

Cursus legionella preventie

OMEGAM-Water organiseert een zelf ontwikkelde cursus Legionella Preventie. Deze cursus is op de praktijk gericht en is bedoeld voor mensen die worden belast met het uitvoeren van maatregelen op het gebied van legionellapreventie. De cursus biedt de mogelijkheid in korte tijd veel kennis te verkrijgen over legionellabacteriën, het risico op besmetting met legionella, de wettelijke regelgeving, persoonlijke bescherming, de uitvoering van beheersmaatregelen (waaronder spoelen van tappunten), uitvoering van controles en gebruik van het beheersplan met logboek. Specifieke voorkennis is voor deze cursus niet vereist.

De cursus kan zowel ‘algemeen’ als ‘op maat’ worden verzorgt. Deze cursus op maat, wordt afgestemd op de situatie binnen het eigen bedrijf en rekening houden met de kennis van eigen medewerkers.

Meer weten?

Meer weten over onze opleidingen, trainingen en cursussen of aanmelden? Neem dan contact met ons op.

Back To Top