Aanwijzingen bij het gebruik van filters op tappunten

Indien bij legionella-onderzoek legionellabacteriën in het (drink)water worden aangetoond, kunnen speciale gecertificeerde filters worden geplaatst als tijdelijk bescherming. Hiermee kan het tappunt in gebruik blijven en is het risico op blootstelling aan legionellabacteriën zo veel mogelijk beperkt. De speciale filters zijn voorzien van een uitwisselbare cartridge. In deze cartridge zit een filter met membraan technologie waarmee vervuiling en legionellabacteriën worden tegengehouden. Er zijn ook douchekoppen leverbaar met filters waarvan het filter niet kan worden verwisseld. Deze dienen voor eenmalig gebruik en moeten na gebruik worden afgevoerd.

De werking van het filter wordt alleen gegarandeerd bij gebruik overeenkomstig de technische specificaties van het product. Dit houd in dat filter alleen kan worden gebruikt bij een watertemperatuur tussen 0 en 50°C. Kortstondig mag de temperatuur oplopen tot maximaal 60°C.

Bij (langere) blootstelling aan hoge temperaturen kan het filter of de afdichting beschadigd raken en het filter zijn werking verliezen. Bij de uitvoering van een thermische desinfectie moeten de filters altijd worden verwijderd.

Bij gebruik van de filters zullen deze vervuild raken en op den duur verstoppen. Daarom moeten de filters of de cartridges bij langdurig gebruik periodiek worden vervangen. De maximale duur voor het gebruik is drie maanden of 5000 liter tappen. Als de filters verstopt raken zullen deze direct moeten worden vervangen.

Zie onderstaande gebruikershandleiding voor de uitgebreide informatie.

Gebruikershandleiding filterdouchekoppen:

Back To Top