Losgeraakte afdekdop oorzaak terugroepactie Mars

In een chocoladereep van Mars in Duitsland is een stukje plastic gevonden. Dit is de start van een grote terughaalactie van miljoenen repen in zo’n zestig landen waaronder Duitsland, Nederland en België. Wat er is gebeurd, vertelt een medewerker van de afdeling Corporate Communications aan vmt.nl.

Een Duitse consument vond een stukje plastic in een Snickers mini. Hij stuurde het product naar de klantenafdeling van de snackproducent. De hypothese is dat het gaat om een stukje PE-plastic afkomstig van een beschermingsdop van een van de leidingen, zo vertelt een medewerker van de afdeling corporate affairs van Mars Nederland. De terugroepactie heeft prioriteit , maar tegelijkertijd wordt uitgezocht hoe het plastic in de Snickers mini kon terechtkomen.

Vrijwillige terugroepactie

“Omdat we niet met zekerheid kunnen zeggen of er ook plastic zit in de andere producten van de productielijn, roepen we vrijwillig alle producten terug met houdbaarheidsdata tussen 19 juni 2016 en 8 januari 2017.”

De terugroepactie betreft miljoenen candybars Mars, Snickers, Milky Way mini, Celebrations en Mini mix in bijna zestig landen. In Nederland gaat het om naar schatting 4 miljoen repen. In België zou het eerder gaan om honderdduizenden dan miljoenen, vertelt Kathy Heungens van Mars Belgium in krant De Standaard. “En dan gaat het eerder om 700.000 dan om 200.000.”

Albert Heijn riep de hulp in van een callcenter in om alle 850 winkels te informeren over de recall van Mars. Het systeem is zo ingesteld dat kassamedewerkers een waarschuwing krijgen als klanten toch een Mars afrekenen. Bij Jumbo kunnen de repen niet meer worden gescand.

Geen risico

De woordvoerder van Mars Nederland benadrukt dat PE-plastic geen kwalijke effecten heeft in het lichaam bij consumptie. Daarnaast geeft ze aan dat het een geïsoleerd incident is en dat er geen risico is bij andere producten van Mars.

Mars zette extra medewerkers in om alle vragen over de recall te kunnen beantwoorden. De ingeleverde repen zal Mars vernietigen.

 

Consumenten kunnen de betreffende producten voor 31 maart 2016 ongefrankeerd (met bijgevoegd een document met hun naam, adres en telefoonnummer) opsturen naar:

Mars Nederland 16-0143

Antwoordnummer 10016

6200 XP Maastricht

 

Bron: VMT

Back To Top