Start van het zwemwaterseizoen en de zwemwater app

Op 1 mei start het officiële zwemseizoen. De kans op zonnig en droog weer stijgt en veel mensen zoeken verkoeling in en aan het water. Maar welke zwemplekken zijn veilig? Vanaf deze week is de Zwemwater App beschikbaar, met daarin actuele gegevens over 800 zwemlocaties.

ZwemwaterApp
De kwaliteit van zwemwater kan in een warme periode snel veranderen. De kans op bijvoorbeeld blauwalg of botulisme neemt toe en dat kan zwemmers (ernstige) gezondheidsklachten opleveren. Zomaar een Nederlandse zwemplas inspringen is dus niet verstandig. Waterschappen en Rijkswaterstaat onderzoeken de waterkwaliteit van alle zwemwaterlocaties. Samen met de omgevingsdiensten bepalen de provincies of een zwemplek veilig is en communiceren over eventuele maatregelen zoals waarschuwingen en verboden.
Met de Zwemwater App kun je precies zien waar je in jouw buurt met een gerust hart een duik kunt nemen. Daarnaast vind je er ook andere handige weetjes zoals informatie over het aantal parkeerplaatsen, de bereikbaarheid en de aanwezigheid van horecagelegenheden. Via de kaart op de Zwemwater App vind je snel een veilige buitenzwemplek bij jou in de buurt.
De gegevens van de Zwemwater App komen van de website zwemwater.nl, waar altijd de meest actuele informatie beschikbaar is. Download hier de Zwemwater App voor Apple en Android.
Back To Top