Goud in kraanwater

Hoewel het water en de leidingen in Whitehall regelmatig zijn getest, is er nooit reden geweest om te twijfelen aan de kwaliteit van het water. Een voorlichter van volksgezondheid vermoed dan ook dat de goudstukjes wellicht niet in het leidingwater zitten, maar van een pijp of pomp komen die aangesloten zijn op de watertoevoer van de ‘slachtoffers’.
In het Amerikaanse stadje Whitehalle kwijgen inwoners behalve water ook goud uit hun kranen. Diverse tests wezen uit dat het om echt goud gaat. Toch zijn de inwoners verre van blij met de stukjes goud in het water. Ze zijn vooral bang voor de kwaliteit van het water. Want als er zelfs zichtbare schilfers van het kostbare edelmetaal in het water zitten, wat zit er dan nog meer in?

Het zal je maar overkomen; je bent net klaar met de afwas en wanneer je de bak leek wilt laten lopen zie je ineens flinterdunne goudkleurige stukjes. Als eerste denk je wellicht aan verf die van je serviesgoed bladdert. Of misschien was die gouden armband toch alleen maar voorzien van een goudkleurig laklaagje. Niets is minder waar. Zo staat te lezen op The Times.
Goudkoorts komt wel vaker voor in Amerikaanse stadjes als Whitehall. Hoewel je van stevige koorts flink kunt gaan hallicuneren, zien de inwoners van Whitehall nu toch echt goud uit hun kraan stromen.

Bron: Metronieuws.nl

Back To Top