Groot alarm na chloorlek in Zwembad

SPIJKENISSE –

De hulpdiensten hebben vrijdagavond groot alarm geslagen vanwege een chloorlek in een zwembad in Spijkenisse. Het gebouw is ontruimd. In het Rivierabad aan de Groene Kruisweg hadden tientallen kinderen last gekregen van ademhalingsproblemen en tranende ogen. In het bad waren 382 mensen voor een zwemdisco.Twaalf kinderen zijn naar het ziekenhuis gebracht voor nader onderzoek en behandeling.

Vanuit de verre omtrek, tot Zeeland en Den Haag, werden ambulances ingezet. Ook landden er twee traumahelikopter. Kinderen staan in folie gewikkeld te wachten om in twee tenten en ziekenwagens te worden gecontroleerd door medische personeel. Veel kinderen worden behandeld voor tranende ogen. Sommige kinderen hebben het ook benauwd. Veel slachtoffers zijn erg overstuur.

,,Er waren honderden kinderen. Je kunt je voorstellen dat we ze zo snel mogelijk willen onderzoeken, daarom willen we er zo veel mogelijk hulp bij halen”, aldus een woordvoerder van de veiligheidsregio vlak nadat het gebeurd was. Volgens de veiligheidsregio was er ,,ergens te veel chloor. De brandweer zoekt uit waar.” Waarschijnlijk is er sprake van een kapotte chloorpomp

 

Bron: De Telegraaf

Back To Top