Hygiënecode voor de horeca

Vanaf 1 april geldt de nieuwe Hygiënecode en dat is geen geintje! Elk bedrijf dat met voedsel en dranken werkt, moet voldoen aan de wetten van voedselveiligheid. Iedere horecaondernemer die eten en drinken bereidt om ter plaatse te nuttigen, is vanaf 1 april verplicht om volgens de laatste Hygiënecode te werken. In de Hygiënecode wordt eenvoudig omschreven hoe u de voedselveiligheid en hygiëne kunt bewaken.

Als u werkt volgens de Hygiënecode voldoet u daarmee aan de HACCP-eisen, de wettelijke voorschriften van voedselveiligheid. Maak het uzelf gemakkelijk: bestel nu de nieuwe Hygiënecode en voldoe aan de wet!

Bestel nu snel de Hygiënecode!

U kunt de gedrukte Hygiënecode eenvoudig via de KHN-webshop bestellen. U ontvangt de bestelling binnen vijf werkdagen.

Korting voor leden van KHN

Leden van KHN ontvangen 70 procent korting! Zij betalen € 30 (exclusief btw) in plaats van de aanschafsprijs € 100 (exclusief btw).

Wat is er gewijzigd?

De nieuwe Hygiënecode voldoet aan de meest actuele wetgeving op het gebied van voedselveiligheid. De code biedt u een totaalpakket van de nieuwe (werk)processen, de frequentie van uw registratieverplichtingen en voorbeeldregistratieformulieren. Deze voorbeeldregistratieformulieren kunt u ook via het menu aan de rechterzijde op deze pagina downloaden.

Engelse en Chinese versie

De nieuwe Hygiënecode is ook in het Chinees en Engels beschikbaar. U kunt deze bestellen via de webshop van KHN.

 

Oude Hygiënecodes niet meer geldig

Zodra er een nieuwe versie van de Hygiënecode van kracht wordt, vervalt de voorgaande versie. De laatste versie is uit 2007 en die vervalt per 1 april 2016. Horecaondernemers moeten dus vanaf 1 april volgens de regels van de nieuwe versie werken..

 

Let op: Hygiënecode voor de Ambachtelijke IJsbereiding

De Hygiënecode voor de Ambachtelijke IJsbereiding is een aparte code. Deze kunt u ook via de KHN-webshop bestellen. Na ontvangst van het formulier, bevestigen wij de bestelling en ontvangt u van ons een factuur. Na betaling ontvangt u de bestelling binnen vijf werkdagen. De registratieformulieren voor de Ambachtelijke IJsbereiding vindt u op deze pagina.

 

Bron: Koninklijke Horeca Nederland

Back To Top