ENVAQUA: De nieuwe vereniging voor water- en milieutechnologieën

Per 1 januari 2015 is ENVAQUA de naam van de fusievereniging van de Vereniging van Leveranciers van Milieutechnologie en Aqua Nederland.

In deze nieuwe vorm is de vereniging een krachtige vertegenwoordiger van de Nederlandse technologie die ondernemingen verbindt uit de brede sector van water- en milieutechnologieën.

ENVAQUA wil met haar achterban inspelen op de kansen op het gebied van verduurzamen. Volgens branchemanager André Braakman ligt er voor de branche van water- en milieutechnologieën een kans in de circulaire economie; ‘reduce, renew en recover’. “Als multisectoraal platform is onze visie om de Nederlandse technologische oplossingen te koppelen aan het idee van een circulaire economie. Hiermee laten wij nationale en internationale overheden zien dat onze branche integrale oplossingen biedt voor schaarste in grondstoffen.” Aldus Braakman.

Voorzitter Erwin Dirkse van DMT Environmental Technology kondigde aan dat de nieuwe vereniging volop gaat inzetten op belangenbehartiging van de milieutechnologie sector en het aanjagen van innovatie en export. De nadruk ligt momenteel op watertechnologie, maar er is ook veel aandacht voor afvalmanagement, bodem, luchtkwaliteit en duurzame energie. Binnenkort wordt de nieuwe website van de vereniging gelanceerd op www.envaqua.nl.

 

Bron: Aqua Nederland

Back To Top