Kunstenaar Cor Melchers overlijdt aan legionella

HUISSEN – Kunstenaar Cor Melchers (61) is dinsdagmorgen overleden aan de gevolgen van een legionellabesmetting. Waar hij die bacterie heeft opgelopen is niet bekend.

De geboren en getogen Huissenaar en onderwijzer aan de Arnhemse basisschool De Laarakker schilderde sinds 2003 en maakte de laatste jaren steeds meer naam met zijn naïef expressionistisch werk. In 2008 won hij de Mieke Bles Kunstprijs met zijn romantische landschappen, impressies van dorpen, steden en Betuwse boomgaarden.

Kinderboek
Melchers deed veel om kunst te bevorderen. Hij gaf workshops, werkte mee aan een kinderboek, zette in Huissen Kunst in de Etalage op en Kunstplatform Mea Vota, een groep Huissense kunstenaars. Hij exposeerde meer en meer, in Nederland, Italië en het Amsterdamse Hotel Pulitzer.

Biografie
Vorig jaar verscheen zijn biografie: Cor Melchers, schilder van kleurende eenvoud. Elitair werd hij niet. “We moeten af van het idee dat je alleen met je kunst naar buiten mag komen, als het professioneel is”, vond hij. Melchers had net besloten minder te gaan werken om meer tijd aan zijn kunst te besteden.

Bron: De Gelderlander

 

Cor Melchers

Back To Top